Een echte smid smeedt het ijzer als het heet is.

 

Dat moet Ricky Smit uit het ,,Dorp, in Overschie gedacht hebben toen hij zijn duiven ging inkorven voor Argenton wat toch een afstand is van 632,063 km. Hij had hele beste mee en ging er dus vanuit een hele vroege te gaan pakken. Het aantal duiven wat in de RMO van het samenspel in concours stonden was 595. De duiven kregen in Argenton om 7,40 uur de vrijheid en om16.53.08 arriveerde,,Maarten,, boven de lage witte huisjes in Overschie. ,,Maarten ( afkomstig van Maarten Willems) heeft een ringetje om zijn poot van 2011-1709919. Dus is nog een blauw jaarling doffertje, maar sterk is deze doffer zeker als je zo een prestatie kan neerzetten en volgens mij flikte hij het al eerder dit jaar. Slechts één duif van Bas van de Burg moest het doffertje in de RMO voor zich dulden. De snelheid die behaald werd was 1142,695 mpm en Comb Smit (vader/zoon) tikte er 10 in de prijzen van de 20 gezette duiven dus 50% prijs op zo een zware vlucht is in feite geweldig.

De leeftijd van Ricky is 41 jaar waarvan hij er 25 aan de duivensport heeft besteed en voor zijn duiven is alleen het allerbeste goed genoeg Alles van Versele laga Champion en Gerry plus. Veel knoflook en alleen indien nodig even naar v.d.Sluis in Vlaardingen.
Het hokbestand bestaat uit 20 vierkante meter duivenhok met daarop 9 kweekkoppels,20 koppels om te vliegen en 40 jonge duiven. De duiven in de hokken stammen af van Koopmans , Siem Bonte en Piet Becht.

 

Het harde vliegen wat de duiven doen komt vermoedelijk doordat ze LSD krijgen oppert de moeder van Ricky met een dikke knipoog. En zo zag je weer dat het hele gezin zelfs de gehele familie mee leeft met de hobby.

De hokken worden tweemaal per dag geschrapt, niets wordt hier aan het toeval overgelaten. Vorig jaar was ik hier ter plekke ,dit jaar ben ik er nu weer en het zal zich zeker de komende jaren herhalen.
Rick en familie ik reken op nog meer successen van jullie.

 

Kees Commijs sr
Postduiven coach